Tøymunnbind for barn – Blått inkl. 2 filter

kr 69.00

 • Vaskbart og gjenbrukbart
 • 3 lag 100% bomull
 • Mykt og behagelig
 • 2 stk. 5-lags filter med medfølger

Ekstra filter til munnbindet

Produkt sum

Tillegg

Totalt

Beskrivelse

Vaskbart munnbind for barn – blått

 

Vaskbart stoffmunnbind for barn (ansiktsmaske) med 8 lags effektiv filtering. Inkludert 2 stk PM2.5 karbonfiltre.

Munnbindet er testet ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), og har en gjennomsnittlig filtreringsevne på 98,26% – en kvalitet som er det høyeste målt på gjenbrukbare tøymunnbind! Filtreringstesten er utført på munnbind som er vasket 6 ganger i vaskemaskin på 60 grader. Munnbindet oppfyller kravet til bakteriell filtreringseffektivitet (BFE) for både nivå > 70 % og nivå > 90 % slik det er spesifisert i SN-CWA 17553:2020. Munnbindet gir effektiv beskyttelse selv etter 60 vask!

Det følger med 2 stk PM2.5 karbonfiltre – som holder til ca. 2 ukers bruk.

Munnbindet har justerbare stropper som gjør at det er komfortabelt å ha på seg.

Ved bruk av filter har munnbindet hele 8 lag med filtrering. Selve munnbindet har 3 lag høykvalitets bomull, filteret har 5 lag med avansert filtrering, inkludert et lag med aktivert karbon. Filteret er klassifisert som N95 PM2.5, som er innenfor kravet til SN-CWA 17553:2020. Hvert filter holder til ca. én ukes bruk.

Dette munnbindet passer barn inntil 10 år.
Skal ikke brukes av barn under 3 år.

Munnbindet er vaskbart og gjenbrukbart og har innsydd bøyle i nesepartiet som knipes til for god passform.

Våre gjenbrukbare tøymunnbind er ikke medisinske produkter eller å anse som personlig verneutstyr. Et tøy-munnbind kan beskytte mot dråpesmitte, og kan bidra til å beskytte både deg selv og de andre rundt deg. For høyest mulig beskyttelse anbefales sterkt å bruke et innleggbart karbonfilter.

Vaskes på 60 grader med mild såpe i springen (helst i vaskepose for delikate plagg). Ikke bruk tøymykner!
Ikke bruk munnbindet dersom det er rift eller skade i det.

I motsetning til munnbind av polyester og elastan, som kan spre dråpesmitte i mindre partikler og ha en smittespredende effekt, er våre munnbind produsert i 100% bomull av beste kvalitet. Solide sømmer, og sømløst over nese og munn.


 

MUNNBIND MED ELLER UTEN VENTIL?

Munnbind med eller uten den avanserte pusteventilen har omtrent nøyaktig samme filtreringsevne. Det er fortsatt 2 lag med bomull og filter mellom nese og munn og ventilen. Forskjellen er at det dannes mindre fuktighet i munnbind med ventil, noe som kan være å foretrekke dersom du bruker briller. Det kan føles enklere å puste med en ventil. Bakdelen kan være at munnbindet har en noe kortere levetid dersom man ikke er varsom under vask. Skades ventilen skal munnbindet ikke lenger brukes.

Det råder en misoppfatning blant noen etter en uttalelse fra en overlege i media, som sa at masker med ventil kun beskytter bruker og ikke andre i nærheten av brukeren. Han sa at masker med ventil sender utpust ufiltrert rett ut gjennom masken. Det er riktig når det gjelder PP støvmasker med ventil hvor selve masken består av kun ett lag uten filter – samt medisinske masker av samme type. Men det stemmer ikke vedrørende masker med utskiftbart filter og hvor masken består av flere lag. Slik som våre masker. Våre masker har en filtreringsevne på over 98% ved bruk av filter, noe testen fra FFI dokumenterer. Det gjelder masker med eller uten pusteventil. Ved bruk av våre N95 PM2.5 filtre er du som bruker OG de rundt deg beskyttet!

Det er dessuten blitt påvist at masker med ventil er tryggere for både bruker og de rundt på grunn av større oppsamling av fukt i masker uten ventil. Fukt hindrer statisk elektrisitet, som dreper virus, samt gjør fukt at virus overlever lengre i bomull.

INSTRUKSJONER FOR RENGJØRING

Håndvaskes med mild såpe i springen, eller i vaskemaskin (helst i vaskepose) på 60 grader uten tøymykner.
Munnbindet gir effektiv beskyttelse selv etter 60 vask (i henhold til SN-CWA 17553:2020)


 

VIKTIG INFO OM BRUK AV MUNNBIND

 • Det er viktig å følge instruksjonene for bruk, rengjøring og oppbevaring for å sikre munnbindets filtreringsevne og funksjon.
 • Hvis du er syk er skal du holde deg isolert og søke råd fra lege.
 • Dette munnbindet er ikke medisinsk verneutstyr i henhold til direktivet 93/42/CEE eller regulasjonene i EU/2017/745 (for medisinske kirurgiske munnbind) – ei heller personlig verneutstyr i henhold til EU/2016/425 – selv om filtreringsevnen tilsvarer samme nivå som medisinske munnbind.
 • Vær alltid nøye på at munnbindet er tilpasset ved bruk, slik at det sitter tett og godt over nese, kinn og hake.
 • Det anbefales at munnbindet brukes mot bar hud; skjegg kan redusere filtreringsevnen i forhold til oppgitte verdier.
 • Det er anbefalt at brukere mellom 3 og 12 år får instruksjoner og assistanse ved bruk av munnbind.
 • Det tar tid å venne seg til bruk av munnbind. Hvis du selv etter en tids bruk føler at det er vanskelig å puste kan det være at at munnbind ikke er for deg.
 • Munnbind erstatter ikke hyppig håndvask, sosial distanse og redusert omgang med andre mennesker. Munnbindet minimerer risikoen for dråpesmitte for brukeren og de i nær kontakt med brukeren.
 • Ikke bruk dette munnbindet hvis du deltar i fysisk aktivitet med høy intensitet. For dette finnes andre egnede munnbind (sportsmasker med filter og doble pusteventiler).
 • Ikke bruk munnbindet dersom det oppdages rift eller løse sømmer.
 • Munnbindet anbefales å vaskes før bruk.
 • Ikke bruk skyllemidler ved vask, kun mild såpe.
 • Vask munnbindet etter hver bruk. Bruker du munnbind regelmessig er det foretrukket å ha 2-3 munnbind slik at man alltid har et rent munnbind tilgjengelig.
 • Følg alltid instruksjonene for korrekt bruk, som vist i illustrasjonene ovenfor.
 • Det er viktig å alltid bruke filter. Bruk uten filter vil redusere filtreringsevnen.
 • Filteret bør byttes hver dag og/eller i forbindelse med vask.
 • Oppbevar munnbindet i lukkeposen når det ikke er i bruk.

 

Tilleggsinformasjon

Vekt0.5 kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Tøymunnbind for barn – Blått inkl. 2 filter”