Karbonfilter 10 stk – til barn

kr 59.00

  • PM.2.5 filtrering
  • 5 lags filtrering
  • Aktivt karbonlag
  • 1 stk. holder i inntil én dags bruk
  • Svært besparende i forhold til engangs-munnbind

Beskrivelse

Karbonfilter 10 stk. – til barn (10 dager)

N95 PM2.5

Filter av høyeste kvalitet. 5 lag beskyttelse med aktivt karbon hjelper med filtreringen av de aller minste partiklene, støv, eksos, bakterier og virus.

Tester som er utført viser til en filtrering på 97%, noe som tilsvarer N95.

Dette er på samme nivå som medisinske munnbind type 2. Filteret er testet hos forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller. Ved korrekt bruk av munnbind og karbonfilter har våre munnbind tilsvarende beskyttelse som munnbind type 2R (>98%).

Dersom masken brukes for å beskytte mot virus (Covid-19) bør filteret byttes etter hvert bruk. Etterfølg rådene for riktig bruk av munnbind ikke ta på munnbindet med uten å vaske/desinfisere hendene.

For optimal beskyttelse bør altså munnbindet vaskes etter hver bruk – og da også samtidig bytte ut filteret.

I land der bruk av munnbind er påbudt, hvor også tøymunnbind med filter er mye brukt, holder man seg i stor grad minst 2 meter fra hverandre. Da trenger man strengt tatt ikke å vaske munnbindet og bytte filter etter hver bruk. Pendler man til jobb i en overfylt buss, t-bane etc – da må man vaske munnbindet og bytte karbonfilter etter hver bruk for å være helt sikker på å ikke overføre virus.

Filteret skal byttes hvis brukt, hvis det er blitt fuktig, eller ved vask av munnbindet.

Husk å vaske eller desinfisere hender før bytte av filter, når filteret skal kastes, tenk over hvor du kaster dette – behandle det som om det har smitte i seg.

For optimal beskyttelse for deg og personer som er i nærheten, bør filteret byttes etter hver bruk.  Dersom du har opprettholdt god avstand til andre og fulgt rådene som er gitt rundt bruk av munnbind kan filtrene brukes opptil 3-5 dager eller ved 30 timer hyppig bruk.

Se vårt utvalg av munnbind her

karbonfilter
Det følger med 2 karbonfiltre til hvert av våre munnbind.

Hva er PM2.5?

PM står for Particulate Matter eller svevestøv som vi kjenner til. Partikler 2,5 (PM2,5), refererer til små partikler eller dråper i luften som er to og en halv mikron eller mindre i str.  Det er omtrent 10.000 mikrometer i en cm. Partiklene i størrelsesområdet PM2.5 vil være omtrent tretti ganger mindre enn et menneskehår.

Disse partiklene er så små at flere tusen av dem kan passe inn i punktumet på slutten av denne setningen.!

Partikler i størrelsesområdet PM2.5 er i stand til å bevege seg dypt inn i luftveiene og når lungene meget enkelt ved eksponering. Eksponering for fine partikler kan forårsake kortsiktige helseeffekter som øye, nese, hals og lungeirritasjon, hoste, nysing, rennende nese og kortpustethet.

Eksponering for fine partikler kan også påvirke lungefunksjonen og forverre medisinske tilstander som astma og hjertesykdom.

Hvor kommer PM2.5 fra?

Det er både utendørs og innendørs kilder til fine partikler. Utendørs kommer fine partikler primært fra bil, lastebil, buss og terrengkjøretøy (f.eks. Anleggsmaskiner, snøscooter, lokomotiv) eksos, og andre hendelser som involverer forbrenning av drivstoff som tre, fyringsolje eller kull og selvsagt naturlige kilder som f.eks. skog- og gressbranner.

Noen innendørs kilder til fine partikler er tobakksrøyk, matlaging (f.eks. Steking, brennende stearinlys eller oljelamper. Det samme gjelder bruk av peiser og fyringsovner (f.eks. Parafinovner).

Partiklene fra Covid-19 er i samme str. segment som svevestøv og derfor egner det seg godt med denne klassifiseringen av filtre som skal beskytte mot viruset og da alle andre mulige virus som smitter via dråpesmitte.

Selvom vi er relativt trygger her i Norge mot svevestøv og forurensninger er dette et økende problem. Vi har faktisk flere dager her til lands hvor de grensene som er satt som trygge passeres med god margin og det kan være lurt å bruke munnbind med karbonfilter om du er utsatt og har feks lungesykdommer etc.

Selv etter at man har fått kontroll på Covid-19 kan det være lurt for enkelte å bruke munnbind enkelte dager. Her kan du se hvordan luften er i Norge i sanntid: Trykk her

Tilleggsinformasjon

Vekt0.1 kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Karbonfilter 10 stk – til barn”